Aşı kaynaklı iyimserlik ve salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini koruyor

Piyasa Gündemi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasında ortak çalışma grubu oluşturulması için teknik görüşmeler olduğunu ifade etti. Dış ilişkilerdeki gelişmeler izlenirken, yurt içindeki olumlu hava korunuyor. Aşı kaynaklı iyimserlik risk iştahını desteklerken, mutasyon endişeleri ve vaka sayılarında devam eden artış salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutuyor. Cuma günü yılbaşı nedeniyle yurt içi ve küresel piyasalar işlem görmeyecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
•    16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftaya yükselişlerle başlayan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. ABD – Türkiye arasında ortak çalışma grubuna ilişkin haber akışının desteklediği BIST-100 Endeksi günü %1,38’lik yükselişle 1.479,91 puandan tamamladı. Bugün özellikle Avrupa’da erken kapanışlar yaşanacak olup, Avrupa ve Asya’da bazı piyasalar ise kapalı olacak. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında işlem gören borsalarda yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,36 – 7,37 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,37’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son haftalarda alışık olduğumuz üzere endeks dün bir kez daha hem gün içi hem de kapanış bazlı rekorunu tazeledi. Dün özellikle bankacılık sektörü ve endekste ağırlığı yüksek olan bazı hisse senetlerindeki alımlar ön plana çıkarken endeksin genelinde pozitif görünüm vardı. Endekste son dönemde yakalanan momentum yılın son gününde de yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. Dün kısa vadede izlediğimiz ilk direnç olan 1.470 üzerinde kapanış gerçekleşmesi 1.500-.1.550 aralığını gündeme getirmiş durumda. Aşağıda 1.470 ara destek noktası konumunda iken 1.450 izleyeceğimiz ilk güçlü destek konumunda olacak.  Orta vadede ise 1.430 altında kapanışlar görmediğimiz sürece geri çekilmeleri sınırlı düzeltmeler olarak izleyeceğiz.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Ek bilgi

İstanbul - Pendik Hava Durumu Öğrenmek için tıklayabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzonspor'da yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri

Küresel piyasalar

BISTECH pay piyasası alım satım sistemi duyurusu