Piyasalara yeni yıl hediyesi

Piyasalar 2020 yılını 100 metre yarışı tadında bitiriyor. ABD dışındaki dünya borsaları %1’e yakın yükselişle günü kapattı. Çin, İngiltere ve Japonya günün yükselen yıldızları konumunda. ABD piyasası Cumhuriyetçilerin 2.000 dolarlık yardım çekinin önünü kestiği için hafif satıcılı.

Aşının bulunması ve büyüme beklentilerine paralel enflasyon beklentileri yükselmeye başladı. ABD tahvil piyasası 2018 yılından beri ilk kez önümüzdeki 10 yıl için %2 başabaş enflasyonu fiyatlıyor.
Piyasalar hisse senetleri ve emtia fiyatlarının arttığı, tahvil piyasalarının kaybettireceği bir reflasyon senaryosunu satın alıyor.

Türkiye varlıkları dünyayı yenmeye devam ediyor. MSCI Türkiye %2,4 yükselişle Aralık ayındaki dolar cinsi getirisini %20’ye taşıdı. Yanlış okumuyorsunuz. Bu bir imla hatası değil.

Türk lirası gelişmekte olan ülke paralarından pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Ex-ante reel faiz beklentisinin yüksekliği ve reel kur seviyesinin düşüklüğü Türk lirasının değer kazanmaya devam edebileceğini gösteriyor.
ABD ve Avrupa vadelileri Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Ancak pozitif Ocak ayı beklentileri kar satışını sınırlayacaktır. Borsa İstanbul için pozitif görüşümüzü koruyoruz. Vadeli piyasada oluşan farklar nedeniyle kısa vadeli pozisyon denenmesini önermiyoruz.

Borsa İstanbul için destek olarak 1.440 direnç olarak 1.475 seviyesi öne çıkıyor. Türk lirasına karşı 7.40 desteğinin altına inen dolar döviz alım ihaleleri açılmazsa 7.20 seviyesine kadar gevşeyebilir.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Ek bilgi

İstanbul - Pendik Hava Durumu Öğrenmek için tıklayabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzonspor'da yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri

Küresel piyasalar

BISTECH pay piyasası alım satım sistemi duyurusu