Küresel hisse piyasalarında olumlu hava korunuyor

Piyasa Gündemi

ABD’deki teşvik paketine ilişkin beklentiler, devam eden aşılama çalışmaları ve küresel olarak vaka sayılarındaki gerileme eğilimi risk iştahını destekleyen temel gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Elbette salgın kaynaklı endişeler ve sıkı tedbirler risk unsuru olarak gündemdeki yerini koruyor. Yurt içinde TL varlıklarda olumlu görünüm devam ederken, başta ABD – Türkiye ilişkileri olmak üzere dış ilişkilerdeki seyir önemini korumaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    13:00 Euro Bölgesi – ZEW Güven Endeksi Önem: Orta
•    13:00 Euro Bölgesi – GSYH 2020/4Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketi beklentileri ve vaka sayılarındaki gerileme eğiliminden destek bulan küresel hisse piyasaları haftanın ilk işlem gününde olumlu bir seyir izledi. Yurt dışındaki pozitif hava ve Türk Lirası’ndaki değer kazanımlarından destek bulan BIST-100 Endeksi dün günü %1,56 oranında yükselişle 1.562,49 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelilerinde hafif alıcılı seyir devam ediyor. Çin borsalarının kapalı olduğu günde Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,94 – 6,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki olumlu havanın ve TL’deki güçlü seyrin etkisi ile dün BIST 100 endeksi bir süredir geçmekte zorlanılan 1.550 seviyesinin üzerine çıkarak buranın üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Böylece kısa vade için izleyeceğimiz yeni referans noktamız da burası oldu. Son günlerde endeksteki yukarı yönlü harekete karşın zayıf seyreden göstergelerde dünkü alımlarla birlikte toparlanma yaşandı. Endekste 1.550 üzerinde bir önceki tarihi zirve olan 1.582 yeniden gündeme gelmiş oldu. Burası da geçilecek olur ise endekste yükseliş yeni bir ivme kazanabilir. 1.550 altında ise 1.524 ilk güçlü destek konumunda. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzonspor'da yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri

Küresel piyasalar

BISTECH pay piyasası alım satım sistemi duyurusu