Risk iştahı gücünü korurken, yurt içinde siyasi gelişmeler yakından izleniyor

Piyasa Gündemi

ABD’deki teşvik paketi, aşılama çalışmaları ve vaka sayılarındaki gerileme eğiliminin katkısıyla riski iştahının güç kazandığı görülüyor. Dün St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyonda yükseliş beklediğine ilişkin açıklamaları ise fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. ABD’de enflasyonun hızlı bir yükseliş kaydedebileceğine ilişkin endişeler artış kaydederken, enflasyonun seyri önemli olacaktır. Bugün yurt içinde Kabine Toplantısı yakından takip edilecektir.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    16:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek
•    17:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftaya güçlü bir başlangıç yapan küresel hisse piyasalarında James Bullard'ın enflasyon konusundaki açıklamalarının takip edildiği günde dalgalı bir seyir izlendi. BIST-100 Endeksi’nde dün kapanışa doğru sert satışlar dikkat çekerken, endeks günü yurt dışına göre negatif bir ayrışmayla %1,26 oranında kayıpla 1.542,82 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde yataya yakın seyir izliyor. Çin borsalarının kapalı olduğu günde Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,00 – 7,01 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,99’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.
 

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün güne yükselişle başladıktan sonra günün son bölümünde gelen sert kar satışları ile günü ekside kapattı. Endekste görülen satışlara TL’deki değer kaybının da eşlik ettiği görüldü. Endekste gün içinde sertleşen satışların 1.520 üzerinde destek bulmuş olması önemli. Burası bu hafta için izlediğimiz referans bölgemiz konumunda. Bugün endekste olası düşüşlerde dün görülen dip seviye olan 1.522’nin altına sarkılması teknik görünümü daha da bozacaktır. Endekste kar satışlarına bağlı yaşanan dünkü sert geri çekilme yukarı yönlü hareketlere daha temkinli yaklaşılmasına neden olacaktır. Gün içi işlemlerde 1.560 biraz daha orta vade için tarihi zirvenin bulunduğu 1.582 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak faydalı olabilir.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzonspor'da yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri

Küresel piyasalar

BISTECH pay piyasası alım satım sistemi duyurusu